MotoGP: Rossi ook in Duitsland de beste

De MotoGP op het circuit van de Sachsenring is gewonnen door Valentino Rossi. De race werd in twee delen verreden door een zware klapper van Hopkins. Als tweede eindigde Sete Gibernau en Nicky Hayden werd derde.

Bij de start van de race kwam Nicky Hayden goed weg en pakte direct de kop. Achter hem zaten Rossi, Barros en Gibernau. Na een vijftal ronden werd Hopkins onderaan de Omega kurve hard van zijn Suzuki gesmeten en bleef daarna versuft op het asfalt liggen waarna er een code rood werd gegeven en de race dus werd gestopt.

Bij de tweede start kwam Hayden weer goed weg maar Rossi passeerde hem al snel. Ook Gibernau ging de Honda coureur snel voorbij en passeerde even later Rossi en greep de leiding. In de laatste ronde remde Gibernau net even te laat in de start kurve en moest daardoor te wijd gaan. Hierdoor kon Rossi makkelijk binnendoor komen en een kleine voorsprong nemen die hij niet meer af zou staan.

5Alex BarrosCamel Honda+ 2,855

Dani Pedrosa reed onbedreigd naar de overwinning in de 250 cc. De Spanjaard finishte met een voorsprong van ruim 7 seconden op de Italiaan Alex de Angelis. De Japanner Hiroshi Aoyama pakte de 3e plaats.

Uitslag 250CC

1Daniel PedrosaTelefonica Movistar29 ronden
2Alex de AngelisMS Aprilia Italia+ 7,940
3Hiroshi AoyamaTelefonica Movistar+ 11,171
4Andrea DoviziosoTeam Scott+ 11,346
5Sebastian PortoAprilia Aspar+ 11,444

De race in de 125cc klasse kreeg een verrassend einde. Manuel Poggiali kwam zeven ronden voor het einde van de wedstrijd met zijn wielen buiten de baan en verloor de controle over zijn Gilera. Doordat zijn motor op een van de snelle gedeeltes heuvelafwaarts midden op de baan lag, werd de race afgevlagd en omdat er al meer dan 75% was verreden betekende dat het einde van de race.

De wedstrijd werd gewonnen door de Fin Mika Kallio, voor de Zwitser Luthi, die nu de leiding in het algemeen klassement overneemt van Talmacsi.