Albers niet, Doornbos wel tevreden

Voor Minardi was de Grand Prix van Hongarije niet eentje om over naar huis te schrijven. Halverwege de race moest Robert Doornbos de wagen langs de kant zetten met een hydraulisch probleem, terwijl Christijan Albers de finishvlag maar met veel moeite zag. De Nederlander moest wegens een probleem aan zijn Minardi een aantal maal naar de pits. Albers finishte wel, maar is met elf ronden achterstand niet geklasseerd.

Albers wist precies hoe het probleem kwam. "In de eerste bocht kwam ik in aanraking met Webber en Monteiro. De wagen ging daardoor de lucht in en landde op een aërodynamicaonderdeel. Vanaf dat moment was de balans weg en was de wagen moeilijk te besturen. Het is jammer, want de kwalificatie was goed."

"Ik kon in het begin nog aardig doorrijden maar na verloop van tijd werden de problemen toch te hevig. Uiteindelijk ontpopte zich een hydraulisch probleem. Dat wilden we repareren, je weet immers maar nooit. Dat lukte niet, maar in ieder geval heb ik een betere kwalificatieplek in de volgende race," aldus Albers.

Een hydraulisch probleem beëindigde ook de race van zijn teamgenoot Doornbos. Toch was die redelijk positief over de wedstrijd. "Ook mijn tweede race was geweldig. We hadden een goede start met de launch control en gelukkig kon ik na de chaos in de eerste bochten mijn wagen heel houden."

"Na een ronde of vijf, zes kwamen mijn banden goed op gang. Ik was sneller dan mijn teamgenoot en toen ik Albers de pits in zag duiken gaf ik extra gas om hem te kunnen passeren. Ik kon volgens mij zelfs bijna de Jordans binnenhengelen. Dat lukte dus helaas niet, maar in Turkije wagen we een nieuwe poging."