Blake, Lopez in finale New Haven

James Blake en Feliciano Lopez staan vannacht in de finale van de Pilot Pen in New Haven. Beide spelers hadden drie sets nodig om hun tegenstanders in de halve finale te kloppen.

Blake rekende af met de Roemeen Victor Hanescu: 7-6, 6-7 en 6-1. In de eerste set nam Blake al vroeg een voorsprong, maar enkele setpunten waren in eerste instantie niet aan hem besteed. Pas in de tiebreak sloeg Blake toe door die met 7-4 te winnen. Ook de tweede set mondde uit in een tiebreak; nu trok Hanescu met 7-3 aan het langste eind. In de beslissende set was Blake oppermachtig en leverde slechts één game in.

Voor Blake is het na Washington zijn tweede finale van 2005. Daarmee lijkt de comeback van de Amerikaan geslaagd te noemen. ”Het is ongelooflijk hoe goed je je voelt na een zege. Ik ben blij dat ik voor eigen publiek in de finale sta,” aldus Blake, die voor de US Open een wildcard kreeg toebedeeld. Morgen speelt de Amerikaan in de eindstrijd tegen de Spanjaard Feliciano Lopez, die zijn landgenoot David Ferrer versloeg met 4-6, 6-3 en 6-2.