ASWH winnaar supercup amateurs

Gisteren (zaterdag 27 augustus) heeft ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht beslag gelegd op de Supercup voor amateurs. Deze wedstrijd wordt net als bij de profs gehouden tussen de algeheel landskampioen bij de amateurs (ASWH) en de bekerwinnaar bij de amateurs (SC Genemuiden).

Beide ploegen komen uit in de zaterdaghoofdklasse. ASWH had echter, in een niet al te sterke wedstrijd, totaal geen moeite met Genemuiden. Al na acht minuten maakte Stefan van Dam de 1-0 voor ASWH, waarna de ploeg voor rust verzuimde om verder afstand te nemen van de tien overgebleven Genemuiders. Kolk had namelijk rood gekregen wegens natrappen.

Na rust kwam Genemuiden op 1-1 door een strafschop, die door Martijn Jansen werd benut. ASWH liet daarna enkele riante mogelijkheden liggen en had daarna een wat makkelijk gegeven penalty nodig om in de laatste tien minuten afstand te nemen van de oosterlingen. Schilder kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart, zodat na de benutte strafschop van Izäak Verhoeven ASWH tegen 9 spelers verder moest. Dit resulteerde nog in de 3-1 door Jordi Boogers en de 4-1 door Ferry van Lare.

Submitter: methodmich Bron: Ooggetuige