Schumi blijft Ferrari, Kimi blijft McLaren

Michael Schumacher zal bij Ferrari blijven rijden, en Kimi Räikkönen blijft ook bij zijn huidige team, McLaren.

Na een week vol verschillende geruchten lijken deze geruchten nu toch echt definitief de kop in gedrukt te worden. Waar het aan het begin van de week nog leek alsof Räikkönen en Schumacher van team zouden wisselen,hebben nu alle betrokken partijen verklaard hoe het verhaal in elkaar steekt en wie waar rijdt in 2007.

Michael Schumachger verklaarde gisteren al dat hij in 2006 zou beslissen wat er in 2007 ging gebeuren. Echter sloot hij een overstap al uit. "Ik heb in feite maar twee keuzes, óf doorgaan bij Ferrari, óf stoppen in de Formule 1," aldus de Duitser in Italiaanse dienst. Vandaag verklaarde Norbert Haug dat een samenwerking tussen Mercedes en Schumacher er echt niet aan zit te komen.

Teambaas van McLaren voegde nog aan de woorden van Haug toe dat ook Kimi Räikkönen niet van team zal wisselen. "Geld is niet het belangrijkste waar Kimi aan denkt, dat doet zijn manager echter wel," verklaarde Dennis ter verduidelijking. Dennis verklaarde verder nog dat de Fin eventueel bij McLaren met pensioen kan gaan als hij zich aan de regels houdt.