'Mad Max' etappewinnaar in Spanje

De zevende etappe van Terkel naar Vinaros over 212.5 kilometer is gewonnen door Max van Heeswijk. De Limburger was de snelste in de massasprint na een rommelige finale door smalle straten. Roberto Heras blijft in de leiderstrui.

De etappe werd gekenmerkt door een onsnappig van zes man. Daarbij zat Eladio Jiminez, die op de bergjes onderweg genoeg punten pakte om de bergtui over te nemen van Joaquin Rodriguez. Het tempo lag niet hoog, dankzij een tegenwind. De zes kregen een maximale voorsprong van ruim vier minuten terwijl Liberty Seguros en Fassa Bortolo het peloton aanvoerden. Het gat werd klein gehouden.

Op ongeveer twintig kilometer van de streep waren de vluchters ingerekend. Olympisch kampioen Paolo Bettini ging op een kort klimmetje op tien kilometer alleen in de aanval. Hij hield het vol tot vijf kilometer voor de streep, toen werd hij ingerekend door de mannen van Petacchi en Zabel.

Leon van Bon trok de sprint aan voor zijn ploeggenoot Tom Steels. Max van Heeswijk ging als eerste de sprint aan, niemand kon er meer over komen. Steels viel stil en Petacchi, Boonen en Hushovd konden zich niet voorin mengen dankzij het klimmetje kort voor de streep. Roberto Heras pakte zes seconden bij een tussensprint, waardoor hij zijn voorsprong op Menchov in het klassement verdubbelde.

Uitslag zevende etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Max van HeeswijkDiscovery ChannelNederland5.21.21
2Erik ZabelT-MobileDuitslandz.t.
3Alberto OngaratoFassa BortoloItaliëz.t.
4Marco ZanottiLiquigasItaliëz.t.
5Tom SteelsLotto-DomoBelgiëz.t.

Klassement na zevende etappe

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Roberto HerasLiberty SegurosSpanje29.03.28
2Denis MenchovRabobankRusland12
3Carlos SastreTeam CSCSpanje1.07