Engeland: Chelsea loopt uit

Chelsea heeft al vroeg in het seizoen een gaatje geslagen met de voornaamste titelpretendenten. Zelf won Chelsea bij het nog ongeslagen Charlton Athletic, terwijl de topper tussen Manchester United en Liverpool geen doelpunten opleverde.

Chelsea kwam zaterdag al in actie tijdens de topper tegen Charlton Athletic. The Blues konden pas in de tweede helft het krachtsverschil in doelpunten omzetten: 0-2. Na 55 minuten veroverde Makelele de bal op het middenveld en bracht Essien vervolgens Crespo in stelling. De Argentijn kopte knap raak. Vijf minuten later gooide Arjen Robben – bezig aan een matige wedstrijd – het duel prachtig op slot. De Groninger nam de bal eerst knap aan, alvorens het leer in de kruising te schieten. Chelsea heeft nu al zeven officiële wedstrijden geen doelpunt te hoeven incasseren. In de competitie heeft de ploeg van Mourinho bovendien nog geen puntverlies geleden.

Chelsea zag Liverpool en Manchester United in hun onderlinge ontmoeting niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel. Op Anfield Road werd het een wedstrijd zonder veel kansen, al was Van Nistelrooij met een lobje dichtbij een treffer en onderscheidde Gerrard zich aan de kant van Liverpool. Van der Sar steekt echter in een uitstekende vorm en dat liet hij weer zien vanmiddag. Manchester en Liverpool zien door hun puntendeling het verschil met Chelsea wel groeien tot respectievelijk vier en zes verliespunten. Arsenal, dat morgen in actie komt, heeft ook al zes verliespunten achterstand.

Het Tottenham Hotspur van Martin Jol kwam voor de vierde achtereenvolgende keer niet tot een zege. Bij Aston Villa werd het 1-1. Daarmee mag Spurs nog tevreden zijn, want Keane maakte pas twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker. Het was een wonderschone treffer van de Ier. In de beginfase had James Milner de ploeg uit Birmingham op voorsprong gezet. Wilfred Bouma maakte bij een stand van 1-0 hands en veroorzaakte daardoor een penalty. De ex-PSV’er haalde opgelucht adem toen keeper Sörensen de inzet van Defoe onschadelijk maakte.

Michael Owen maakte in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers zijn eerste doelpunt voor Newcastle United. De voormalige boy wonder zag zijn ploeg met 0-3 winnen op Ewood Park. Ook Alan Shearer scoorde na lange tijd weer eens. Een oud-speler van Newcastle, Gary Speed, besliste het duel tussen Bolton Wanderers en Manchester City. City domineerde de hele wedstrijd, trof vijf keer het aluminium, maar kreeg in de blessuretijd een schlemielige strafschop tegen. Speed bleef koel en dompelde de fans van City in rouw.