Veel verrassingen in UEFA Cup

Gisteren waren er een aantal grote verrassingen in de eerste ronde van de UEFA Cup. Een kort overzicht van de opvallende wedstrijden volgt hieronder.

Sporting Lissabon - Halmstad BK 2-3 (2-1)
Misschien wel de grootste verrassing van de eerste ronde is de uitschakeling van de finalist van vorig seizoen. De Portugese club die AZ vorig jaar uit de finale hield, ging in eigen huis onderuit tegen Halmstad BK uit Zweden. Na de reguliere speeltijd stond het 1-2, Halmstad BK scoorde in de 90ste minuut de belangrijke 1-2, waardoor het een verlenging afdwong. De eerste wedstrijd in Zweden eindigde namelijk ook in 1-2 (voor Sporting Lissabon). In deze verlenging scoorden beide elftallen één doelpunt (Jensen namens Halmstad BK en Zvirgzdauskas maakte een eigen doelpunt voor Sporting Lissabon). Op basis van uitdoelpunten gaat Halmstad BK naar de tweede ronde. Sporting Lissabon is dit keer uitgeschakeld bij een 4-4 overall stand, vorig jaar won het namelijk met deze stand van AZ.

Galatasaray - Tromsø 1-1 (0-1)
De UEFA Cup winnaar van 2000 ging verrassend onderuit tegen het Noorse Tromsø. De ploeg van Eric Gerets kreeg het in Istanbul niet voor elkaar om de 1-0 nederlaag van de eerste wedstrijd ongedaan te maken. Patrice Bernier zorgde al in de eerste helft voor de 1-0 voorsprong van de Noren. Hakan Sukur scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker, maar daar bleef het bij.

FC Kopenhagen - Hamburger SV 0-1 (1-1)
Hamburger SV ging op hangen en wurgen door naar de poulefase. De club van Rafael Van Der Vaart en Khalid Boularouz bungelden aan de rang van de afgrond in een wedstrijd waar van alles in zat. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, een ongunstige uitslag voor de Duitsers. In Kopenhagen won HSV door een doelpunt van Van Der Vaart in de 90ste minuut, hij scoorde vanaf elf meter. Iets wat Sergej Barbarez in de eerste helft niet lukte. Boularouz kreeg net voor het eind zijn tweede gele kaart en ook Peter Müller en Michael Silberbauer van Kopenhagen moesten met rood van het veld af.

CSKA Sofia - Bayer Leverkussen 1-0 (1-0)
Ook Bayer Leverkussen kon het niet bolwerken in Europa. De Duitse ploeg ging voor de tweede maal met 1-0 onderuit tegen CSKA Sofia uit Bulgarije. Mourad Hdiouad was de matchwinnaar. Het is voor het eerst in 17 jaar dat Bayer Leverkussen zich niet weet te plaatsen voor een tweede ronde van een Europees toernooi. In 1988 won het nog de UEFA Cup, maar nu is het roemloos uitgeschakeld.

Lokomotiv Plovdiv - Bolton Wanderers 1-2 (1-2)
De Bolton Wanderers gingen op het nippertje door. Twee weken geleden wisten de Britten in eigen huis met 2-1 te winnen, maar in Bulgarije stond het tien minuten voor tijd 1-0 voor Lokomotiv Plovdiv. In de resterende tijd stelde Bolton orde op zaken en scoorde twee maal. Een eigen doelpunt van Tunchev zorgde voor de belangrijke 1-1 en Kevin Nolan zorgde ook nog voor de zege door de 1-2 te maken.

Submitter:  Bron: FOK!sport