Brits talent Murray verrast in Bangkok

Andrew Murray heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Bangkok. De 18-jarige Schot versloeg in drie sets Robby Ginepri. Ook Federer, Srichaphan en Nieminen zijn door naar de laatste vier.

Murray kende een droomstart door meteen de service van Ginepri te breken. De Brit kon een 3-1 voorsprong echter niet vasthouden, en op 4-5 bezweek hij onder de druk toen hij moest serveren om in de set te blijven. In de tweede set leverde een fantastische backhandwinner Murray op 4-4 de beslissende break op, alvorens in het laatste bedrijf zijn suprematie te tonen. Vooral het servicegeweld aan de kant van de Schot was opvallend. ”Het is super om twee keer achter elkaar te winnen van een speler uit de top-50. Ik wist dat ik goed moest serveren om kans te hebben,” reageerde de Brit na afloop.

Murray nadert nu de top-80 op de ATP-ranking, terwijl hij in april nog als 397e stond genoteerd. De Brit brak door tijdens het grasseizoen. Vooral zijn derde ronde plaats op Wimbledon was opvallend. Murray treft in zijn halve finale de lokale held Paradorn Srichaphan, die het geluk had dat Hewitt wegens een liesblessure forfait gaf. De andere halve eindstrijd gaat tussen Roger Federer en Jarkko Nieminen.


Uitslagen Kwartfinales Bangkok:
Roger Federer (Zwi/1) – Gilles Muller (Lux) 6-4, 6-3
Yeu-Tzuoo Wang (Tai) – Jarkko Nieminen (Fin/6) 4-6, 7-6, 4-6
Andrew Murray (GBR) – Robby Ginepri (USA/3) 4-6, 6-4, 6-3
Paradorn Srichaphan (Tha/7) – Lleyton Hewitt (Aus/2) walkover