Uitslagen Spanje speelronde 33

De titelstrijd in Spanje is al maanden niet meer spannend. Ook na afgelopen weekend is daar geen verandering in gekomen. De strijd om het vice-kampioenschap ligt echter nog altijd open.

FC Barcelona trof afgelopen vrijdag zijn collega Champions League-halve finalist. Villarreal kwam op bezoek in Nou Camp, in de hoop punten te stelen op jacht naar verder Europees voetbal. Topschutter Samuel Eto'o zette de Catalanen al na elf minuten op een 1-0 voorsprong. Dat zette echter niet de toon; beide ploegen speelden mat en niet in hun sterkste opstellingen. Het zou bij de 1-0 blijven, maar beide teams raakten wel belangrijke spelers kwijt aan blessures. Henke Larsson moest al vroeg het veld verlaten bij Barça. Voor Gonzalo Rodríguez is het seizoen voorbij.

Nummer twee Valencia stond voor dit weekend in punten gelijk met Real Madrid. Qua onderling resultaat waren Los Ches wel beter, waardoor zij de tweede plek bezetten. Espanyol kwam op bezoek in Mestalla. De Catalaanse club kent in de Liga een teleurstellend seizoen, maar won afgelopen woensdag wel de Spaanse beker. Toch kon het in Valencia geen vuist maken, en werd het weggespeeld. Villa, Ayala, Mista en Baraja scoorden voor de club uit Zuid-Spanje, en zorgden voor een solide 4-0 overwinning. Eduard Costa en Moisés (beiden Esnapyol) kregen de rode kaart toegewezen na een tweede gele.

Getafe ontving Real Madrid in het Coliseum Alfonso Pérez. De Koninklijke speelde niet goed, maar was wel beter dan de kleine club uit het stadje onder Madrid. Dat resulteerde ook in het eerste doelpunt, dat pas na de rust viel. Julio Baptista scoorde voor Los Merengues, en leek er voor te gaan zorgen dat Real Madrid eindelijk weer eens drie punten zou pakken. Niets was echter minder waar; Manuel Tena kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen, en stal zo een punt van de nummer drie.

Osasuna kon niet profiteren van de misstap van de Madrilenen. De club uit Pamplona kreeg hekkensluiter Málaga op bezoek, maar wist de drie punten niet te behouden. Punal zette Los Rojillos nog wel op voorsprong vanaf elf meter, maar tien minuten voor tijd ging de overwinning toch niet door. Roberto Morales scoorde de gelijkmaker voor Málaga, maar verder dan dat kwam ook de bijna-degradant niet. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg Ballesta zijn tweede gele kaart nog, en zo eindigde Málaga met tien man.

Ondertussen wisten Deportivo la Coruña en Sevilla elkaar in bedwang te houden in een doelpuntloos duel. Real Sociedad en Cádiz deden beiden goede zaken in de strijd tegen degradatie door respectievelijk van Racing en Real Zaragoza te winnen. Atlético Madrid wist in de laatste minuten nog de drie punten in het Vicente Calderón te houden door een doelpunt van Fernando Torres tegen Athletic de Bilbao.