Mido nog steeds uit de gratie

De bondscoach van Egypte, Hassan Shehata, laat niet met zich sollen. Shehata is niet van plan om Ahmed Hossam en Mohamed Zidan op te roepen voor het nationale team.

Tijdens de halve finales van de Afrika Cup maakte Hossam oftewel Mido zich weinig geliefd bij Shehata door openlijk te gaan bekvechten met zijn bondscoach. De spits noemde zijn coach ezel toen deze hem wilde wisselen. Shehata liet als straf Mido buiten de selectie voor de finale en de bondscoach is nog steeds niet van plan om een beroep te doen op de spits van Tottenham Hotspur.

"Ik heb hem niet nodig voor mijn ploeg, ook al zou de EFA (De Egyptische voetbalbond) besluiten zijn schorsing te beëindigen," aldus de bondscoach. Naar aanleiding van zijn wangedrag tijdens de Afrika Cup had de EFA Mido voor een half jaar geschorst. "Ik zal hem niet oproepen voor het duel met Spanje in juni."

Zidan was al eerder uit de gratie geraakt bij de Egyptische bondscoach nadat de aanvaller in het najaar van 2005 weigerde voor zijn land uit te komen. Shehata heeft op zijn beurt gezegd dat hij de jonge aanvaller niet meer zal aanroepen. "Zidan weigerde bij de ploeg te komen toen die hem nodig had. Je kunt niet op dit soort spelers rekenen".