"Ullrich dramatisch uit vorm"

Terwijl andere Tourfavorieten als Basso, Vinokourov of Valverde al hun vorm etaleren en sommigen zelfs al hun eerste koersen winnen, moet Jan Ullrich nog altijd aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen deelnemen. En dat heeft zo zijn redenen liet CSC-ploegleider Bjarne Riis weten: "Zijn vorm is catastrofaal"

Bjarne Riis liep samen met zijn kopman Ivan Basso de 32-jarige Duitser uit de T-Mobileploeg tegen het lijf op een trainingstocht in het Italiaanse Toscane. Ullrich is daar momenteel bezig zijn vorm voor komende zomer aan te scherpen.

Riis, ooit nog zelf kopman en meesterknecht van 'Der Jan' liet na die ontmoeting geen spaander meer heel van zijn vroegere ploegmaat: "Het is verspilling van talent. Zijn vorm is momenteel behoorlijk catastrofaal. Hij ligt duidelijk mijlenver achter op zijn mogelijke concurrenten qua conditie."

Riis gaat ook op zoek naar een reden voor het elk jaar opnieuw zéér moeilijk in vorm geraken van Ullrich na de winter. "Ullrich houdt er duidelijk niet van om op zijn fiets te rijden. Ik begrijp dan ook de reden niet waarom hij ervoor gekozen heeft wielrenner te zijn. Hij verspilt zijn talent. Ullrich moet nu meteen actie ondernemen."

Ondertussen is de nieuwe seizoensstart van 'Ulle' opgeschoven naar de Ronde van Romandië, binnen twee weken.