[A1GP] Alsnog protest tegen Zandvoort

Hoewel de A1GP race op Circuit Park Zandvoort al een tijdje geleden is bevestigd en de kaartverkoop zeer spoedig verloopt, is er alsnog protest ingediend tegen de opener van het seizoen 2006/2007. Fans hoeven zich echter geen zorgen te maken volgens Dirk Buwalda, perschef van het circuit.

Het protest is ingediend tegen de extra geluidsdagen die het circuit heeft moeten aanvragen om het evenement te mogen organiseren. In totaal beschikt het circuit nu over twaalf geluidsdagen. Enkele organisaties zoals Stichting Geluidhinder Zandvoort en Stichting Duinbehoud proberen dit te voorkomen, hoewel de zeven extra dagen al wel waren toegekend. De vijf geluidsdagen die het circuit eerst had waren altijd voldoende voor het organiseren van de DTM en de Masters of Formula 3.

Dirk Buwalda, perschef van Circuit Park Zandvoort, verwacht echter geen problemen: "We wachten rustig de uitspraak van de Raad van State af. En daar hebben we alle vertrouwen in. Is die onverhoopt toch negatief, dan halen we een ander scenario uit de kast. Maar de A1GP wordt verreden. Dat is zeker."

Het protest van Stichting Duinbehoud richt zich op vertrapping van de duinen. De woordvoerder van het circuit wuift dit argument echter direct weg. "Kijk maar naar luchtfoto’s van het circuit. De duinen liggen er nu beter bij dan in de vijftiger jaren. Zij brengen argumenten naar voren terwijl het geen argumenten zijn. Bovendien herstelt de natuur zich ontzettend snel. Hoewel Duinbehoud ook goede zaken doet, wordt er te rechtlijnig gedacht. Er is geen benul van economische belangen. We zijn al een circuit van compromissen, vanuit het verleden. Uiteraard zijn er in overleg dingen bespreekbaar, maar de tegenstanders moeten eens ophouden."

De enorme publieke belangstelling heeft alle verwachten overtroffen, zoals eerder bekend was gemaaakt worden er waarschijnlijk extra tribunes geplaatst voor de A1GP race. Voor fans die geen kaartjes hebben kunnen bemachtigen is er nog meer hoop volgens de perschef. "En dan te bedenken dat er half mei nog eigen kaarten van het circuit op de markt komen. Ook voor de hoofdtribune. Ik verwacht dat we voor september uitverkocht zijn."