Uitslagen Duitsland speelronde 31

Dit weekend is de 31e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. De gehele top vier liet punten liggen, wat voor koploper Bayern het gunstigste is. Onderaan de tabel werden teveel punten gehaald om van een echte winnaar te spreken.

Bayern München ging op zondag op bezoek bij nummer vijftien FSV Mainz, en liet zich in de beginfase totaal overrompelen. Binnen het kwartier zorgden doelpunten van Mohamed Zidan en Manuel Friedrich voor een 2-0 voorsprong voor de gastheren. Nonchalance in de roes van Mainz liet het toe dat Bayern op het half uur door Roy Makaay terug in de wedstrijd kwam. Een tweede counter een kleine tien minuten voor rust eindigde in de tweede goal van Makaay voor de eindstand van 2-2. Daarmee leken beide ploegen tevreden te zijn.

Hamburger SV ontving Bayer Leverkusen en speelde een ongelukkige rol in een wedstrijd die het aloude cliche belichaamde: als de bal er aan de ene kant niet in wil, zal het doelpunt aan de andere kant vallen. Na acht minuten eindigde een aanval over veel schijven van Bayer in een doelpunt van Stefan Rolfes, die de hoek voor het uitkiezen had. Vervolgens was het HSV dat de klok sloeg maar slechts zelden de bal op het doelvlak wist te mikken. Bayer-keeper Hans-Jörg Butt had geen erg drukke middag. Ruim tien minuten voor tijd viel de beslissing. Geheel tegen het wedstrijdbeeld in werd een goed opgezette aanval door Paul Freier afgerond voor de 0-2 eindstand.

In Bremen kwam op zondag Schalke 04 op bezoek. De enige spelers op het veld die een bepalende rol speelden waren keepers Tim Wiese en Frank Rost. Hoewel beide ploegen met scherp schoten wisten beiden hun doel schoon te houden voor de 0-0 eindstand, waar geen van beiden tevreden mee kon zijn.

Elders verloor Hertha opnieuw niet door een 2-2 gelijkspel bij Borussia Mönchengladbach. FC Köln drukte MSV Duisburg nog verder in de misère door een 3-1 overwinning. Wolfsburg won eindelijk weer eens, door een 0-1 overwinning bij Arminia Bielefeld, en de Stuttgarter hoop op een UEFA Cup-plaats liep een flinke deuk op door de 0-2 thuisnederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Kaiserslautern deed goede zaken door Hannover 96 met 1-0 te verslaan, en Bert van Marwijk mocht weer een overwinning vieren; Nürnberg werd met 2-1 verslagen.