Mansell: "Hou rekening met Button"

Voormalig F1-coureur Nigel Mansell heeft gezegd dat hij denkt dat Jenson Button snel zijn eerste F1-race zal winnen. De inmiddels 52-jarige Mansell ziet in de coureur van Honda Racing F1 zelfs de volgende Britse wereldkampioen.

Mansell deed deze uitspraken in een interview dat hij had met de BBC. "Ik twijfel er geen moment aan dat Jenson voor het einde van dit jaar op zijn minst één race zal winnen. Hopelijk meerdere. Zijn pole in Australië was geweldig en hij beschikt duidelijk over een snelle wagen. De betrouwbaarheid van de Honda lijkt echter een beetje te kwakkelen en de afstelling van de auto lijkt tijdens de race niet altijd even goed."

Zelf werd Mansell wereldkampioen Formule 1 in 1992. Hij geeft zijn landgenoot een goede kans om hem op te volgen, mits hij een goede wagen heeft. "Het winnen van een race en het winnen van de titel zijn compleet verschillende dingen. Als je hem echter een goede wagen geeft, dan kan hij wereldkampioen worden. Ik hoop ook dat hij een keer wereldkampioen wordt. Het is hoog tijd dat er weer een Engelse kampioen komt."