Uitslag NFL Europe Ronde 9

Met de World Bowl over twee weken in zicht, kon deze week het eerste ticket al bemachtigd worden. Deze week ging Berlin Thunder op bezoek bij de Cologne Centurions, het Düsseldorfse Rhein Fire reisde af naar Hamburg en de Amsterdam Admirals werden ontvangen door Frankfurt Galaxy.

Twaalfduizend mensen zagen in het Rhein-Energy-Stadium te Keulen de thuisploeg voortvarend van start gaan. Het was Berlijn dat de eerste balbezit had, maar hun eerste aanval strandde al na twee minuten. Keulen maakte daar goed gebruik van en maakte de eerste score van de wedstrijd. Jamaal Branch wist de bal in de endzone van Berlijn te krijgen en daarmee een touchdown te maken. Even later was het Kliff Kingsbury die het kunstje nadeed en Keulen op een voorsprong bracht van 14 tegen 0. Met nog één seconde op de klok van de eerste helft, maakte Nick Setta van Keulen de voorsprong nog groter door een field goal die goed tussen de palen verdween. De tweede helft begon slecht, een puntactie van Brian Simnjanovski ging fout en Berlijn werd in haar eigen endzone onderuit gehaald. Hiermee behaalde Berlijn twee punten voor Keulen wat de voorsprong vergrootte. Berlijn wist er nog wel een touchdown uit te halen, maar Keulen bleek toch de sterkste partij. De eindstand wordt uiteindelijk 25 tegen 7.

De wedstijd in Hamburg kwam met haar zestienduizend bezoekers langzaam op gang. Laat in de eerste helft was het Hamburg met een eerste scoringskans. De laatste pass van Hamburg werd helaas onderschept door Rhein Fire. Ronyell Whitaker van Rhein Fire wist deze bal ,na de onderschepping, van zijn eigen endzone met een run van 100 yards bij de endzone van de tegenstander af te leveren. De Düsseldorfse ploeg wist daarna haar leiding te behouden tot in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd. Met een stand van 10 tegen 6 in het voordeel van Rhein Fire bracht de thuisploeg een touchdown voort die de Sea Devils aan de leiding bracht. Deze leiding werd daarna niet meer uit handen gegeven en dus ging de ploeg uit Düsseldorf met een nederlaag naar huis. De eindstand in Hamburg werd 10 tegen 13 in het voordeel van Hamburg.

Amsterdam was voor één ding naar Frankfurt gekomen, de overwinning. Met deze overwinning zou de Amsterdamse ploeg verzekerd zijn van een plaats in de World Bowl XIV die 27 mei plaats zal vinden. Aan het begin van de wedstrijd had Frankfurt een sterke start. Bij een stand van 6 tegen 0 kwamen de Amsterdammers terug en begonnen de laatste vijftien minuten zelfs met een voorsprong, deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Door deze overwinning hebben de Admirals zich geplaatst voor de World Bowl. Volgende week wordt uitgemaakt wie de tegenstander van Amsterdam zal zijn op de 27ste mei. De eindstand in Frankfurt werd 17 tegen 12.

Uitslag van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Cologne Centurions - Berlin Thunder25 - 7
Hamburg Sea Devils - Rhein Fire13 - 10
Frankfurt Galaxy - Amsterdam Admirals12 - 17

Stand na negen ronden

TeamGespeeldGewonnenVelorenGelijk
Amsterdam Admirals9720
Frankfurt Galaxy9630
Rhein Fire9540
Cologne Centurions9450
Berlin Thunder9261
Hamburg Sea Devils9261