PSV nu echt rond met Méndez

Edison Méndez kan eindelijk gaan beginnen aan zijn Eindhovense avontuur. Zijn wens gaat naar eigen zeggen in vervulling: hij gaat voor PSV tekenen.

Ook Charlton Athletic wilde de middenvelder vastleggen. Maar Méndez besloot niet voor het geld van het Premiership te kiezen, maar voor het spelen van Champions League in Eindhoven.

"Soms gaat het niet om het geld, PSV speelt in de Champions League. Bovendien wist de club alles over mij. Voor mij is het belangrijker dat je je lekker kan voelen bij een club dan het geld.", aldus Méndez tegen Canal Uno.

De Ecuadoriaan verwacht uiterlijk donderdag het contract met PSV te ondertekenen. "Mijn droom komt dan meer dan uit", aldus de international, die zich ook liet leiden door andere Zuid-Amerikanen als Farfán, Romario en Ronaldo, die zich al bewezen hebben bij PSV. "Bovendien wordt er niet door de lucht gespeeld, maar over de grond. Die stijl past beter bij mij."

Méndez speelde pas twee seizoenen bij LDU Quito. Ook kwam de 27-jarige middenvelder in vier duels in actie op het WK in Duitsland. Daarnaast was hij in 2002 al actief als international op het WK.