Uitslag Anderlecht - Club Brugge

In België werd de kraker Anderlecht – Club Brugge gespeeld. De thuisploeg wist, zij het niet geheel verdiend, met 1-0 te winnen. Door de overwinning heeft Anderlecht een ruime voorsprong op Brugge genomen.

De eerste helft begon rustig. Van beide kanten kwam vrijwel geen gevaar. In de zeventiende minuut was Club Brugge via Gaetan Englebert het dichtst bij een doelpunt. Het schot uit de tweede lijn kon echter worden gepakt door keeper Daniel Zitka. Even later was er een goede kans voor de thuisspelende ploeg. Nu was het de keeper aan de andere kant die een doelpunt voorkwam. De thuisploeg kreeg een kwartier voor rust nog een goede kans. Mohammed Tchite kopte uit een hoekschop net naast.

Al met al een zeer rustige, gelijk opgaande wedstrijd zonder veel kansen van beide kanten. De tweede helft begon met dezelfde elf spelers als in de eerste 45 minuten. Ook hetzelfde als in de eerste helft was het spelbeeld: zeer weinig aanvallend voetbal. In de 54e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd dan toch. Na balverlies van de gasten uit Brugge is het Tchite die scoorde na een rush langs drie Brugge spelers van teamgenoot Hassan. Hij gaf de bal voor op de spits die het karwij vervolgens afmaakte.

Na het doelpunt was de wedstrijd opengebroken en kwamen er van beide kanten meer kansen. Voor Club waren Kevin Roelandts en Bosko Balaban het dichts bij een doelpunt maar beiden scoorden niet. Zo bleef het in het Constant Vanden Stockstadion bij 1-0. Anderlecht, dat weer koploper is, heeft nu al een voorsprong van zes punten op Brugge. Voor Club Brugge is de seizoensopening mislukt en zal het er alles aan moeten doen om weer mee te kunnen doen om de eerste plaats.