"Charisteas is geen typische Ajacied"

Gisteren verraste Feyenoord vriend en vijand door Angelos Charisteas van Ajax aan te trekken. Het grootste deel van de aanhang van de Rotterdammers ziet de komst van de centrumspits zeker niet als versterking.

"Charisteas is 5e spits bij onze aartsrivaal, ik dacht dat we niet aan paniekaankopen zouden doen!", aldus klare taal van een supporter

"Na het vertrek van Dirk Kuijt hebben we eerst een aantal spelers uit de topcategorie gecheckt", zei Erwin Koeman over de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe spits. "De namen van Carew, Cruz en Pizarro zijn daarvan naar buiten gekomen. De ene wilde bij zijn club blijven, een ander wilde Champions League spelen en bij nummer drie was de vraagprijs te hoog. De spoeling wordt dan dunner en als Nederlandse club moet je eerlijk zijn en je blik richten op de beste spelers die passen in je budget."

Daarnaast sprak Koeman ook over het Ajax verleden van de Griek "Hij is geen typische Ajax-speler. Hij is destijds naar Ajax gekomen omdat Ronald Koeman er trainer was. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld en toen ging Ronald weg. Als Charisteas dat had geweten, dan was hij nooit gekomen. Zo moet je het zien."