Stel je vragen aan.....

In het kader van onze nieuwe serie Stel je vragen aan.... kun je dit maal een vraag stellen aan zwemmer Bastiaan Tamminga. Tot volgende week vrijdag 22 september hebben jullie de tijd om jullie vragen hier onder neer te zetten. Na 22 september zullen de vragen door ons worden geëvalueerd en gebundeld waarna ze richting Bastiaan gaan ter beantwoording.

Wie is Bastiaan?

Bastiaan Tamminga, geboren op 9 juni 1981, maakte als zwemmer zijn internationale seniorendebuut in 2001 bij de Europese kampioenschappen kortebaan (25 meter) in Antwerpen. Tamminga geldt als een specialist op de 50 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag, beide overigens géén olympische nummers.

Na zijn optreden in Antwerpen wist hij ook deelname aan de Europese kampioenschappen langebaan (50 meter) in Berlijn (2002) af te dwingen. Daar zette hij een Nederlands record neer op de 50 meter rugslag: 26,30. Hij volgde in 2003 trainster Mandy van Rooden naar PSV en kwalificeerde zich voor de EK's en WK's korte baan. De rugslag heeft minder prioriteit gekregen, omdat de vlinderslag meer succes biedt.


Finaleplaatsen op de 50 meter bij de Universiade in Izmir en de EK korte baan in Triëst waren in 2005 seizoenshoogtepunten. Bovendien won hij in dat jaar zes nationale titels: drie op de NK korte baan, 1 op de NK lange baan en twee op het NK sprint.

Tijdens het Europees kampioenschap lange baan in Boedapest wist hij niet verder te komen dan de series op de 50 meter vlinderslag. Wel pakte hij dit jaar weer twee nationale titels, op de 50 meter vlinder en de 50 meter rugslag, wat zijn totaal aan Nederlandse titels nu op 26 brengt. Daarnaast doet hij van 7 t/m 10 december mee aan het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki.

Submitter:  Bron: FOK!