Renault levert motoren aan Red Bull

Renault heeft vanmorgen bekend gemaakt dat het volgend jaar motoren zal leveren aan Red Bull. Het is nog niet duidelijk of Red Bull Racing met deze motoren zal rijden, of het andere Red Bull-team, Scuderia Toro Rosso.

Het een en ander zal afhangen van Ferrari, dat naar eigen zeggen een contract met Red Bull Racing heeft, het hoofd-team dus. Red Bull is echter van mening dat de Italianen een contract hebben met Red Bull, en dus niet met het team zelf. De energiedrank-fabrikant wil de Italiaanse krachtbronnen graag doorschuiven naar het b-team, Scuderia Toro Rosso. Ferrari is het hier echter niet mee eens.

Alain Dassas en Flavio Briatore, de president respectievelijk de algemeen directeur van Renault F1, lieten in een gezamenlijke verklaring weten: "Het is positief voor de Formule 1 dat er nog een team met zeer competitieve motoren zal rijden. Deze overeenkomst versterkt ook de aanwezigheid van Renault in de Formule 1. We kijken uit naar het samenwerken met een dynamisch en ambitieus bedrijf als Red Bull."