Uitslagen Italië speelronde 3

In de Italiaanse Serie A werd op woensdag de derde speelronde gespeeld. Door het verlies van AS Roma en de winst van Palermo is er nieuwe koploper in Italië.

AC Milan nadert linkerrijtje

AC Milan is op de weg terug, de ploeg won ook de derde wedstrijd in de competitie en bezet daarmee de 11e plaats op de ranglijst. De acht minpunten zijn inmiddels omgebogen naar een positief aantal van één.

Gemakkelijk ging het evenwel niet, in de uitwedstrijd tegen Ascoli. De rossoneri wisten maar nipt met 0-1 te winnen. Voor de Milanesen scoorde Marek Jankulovski in de 68e minuut, die de bal op aangeven van Andrea Pirlo, achter de doelman werkte. Clarence Seedorf, die vorige week nog succesvol was, speelde de tweede helft mee.

In slotminuten van de wedstrijd ontsnapte Milan overigens aan een gelijkspel toen Viktor Boudianski de bal net niet in het doel kreeg. De bal passeerde doelman Dida maar belandde uiteindelijk op de lat.

Palermo en Catania zorgen voor doelpuntenfestijn

Palermo en Catania zorgden voor een waar doelpuntenfestijn, de thuisclub won met 5-3 van het promoveerde Catania. Voor rust kwam de thuisploeg op achterstand toen Giorgio Corona scoorde na een individuele actie. Lang kon men niet genieten van de voorsprong, nog geen minuut later was de stand alweer gelijkgetrokken via Giovanni Tedesco.

Na rust waren Fabio Simplicio, Eugenio Corini, Amauri en Andrea Barzagli succesvol voor Palermo. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Gionatha Spinesi de eindstand op 5-3. Door de overwinning van Palermo en het verlies van AS Roma is de club uit Sicilië de nieuwe koploper in de Serie A.