Barça met één been in finale

FC Barcelona heeft vanavond de minst gepasseerde defensie van La Liga vernederd. Thuis versloeg het Getafe in de halve finale van de Copa Del Rey: 5-2.

De Catalanen zouden een stugge tegenstander ontmoeten, want Getafe staat bekend als de club met de beste verdediging van Spanje. Vanavond bleek daar weinig van, want Xavi Hernández zette de thuis ploeg al snel vrij simpel op voorsprong. Aangever Lionel Messi ging vervolgens in zijn eentje verder. Eerst scoorde de Argentijn een fantastisch doelpunt à la Diego Maradona in 1986, om vervolgens de ruststand op 3-0 te bepalen.

Ondanks de slachtpartij voor rust vochten de Madrilenen zich nog knap terug. Dani Güiza en Nacho zorgden nog binnen het uur voor de aansluitingstreffers. De regerend Spaans en Europees kampioen liet het echter niet zo ver komen. Spitsen Eidur Gudjohnsen en Samuel Eto'o bepaalden met elk één doelpunt de eindstand op 5-2. Omdat ieder duel in de Spaanse beker over twee wedstrijden gaat, heeft Getafe theoretisch nog een kans, als het Barça in eigen huis ontvangt.