Mourinho hield UEFA voor 't lapje

Een karakter uit de voetbalwereld van de laatste jaren: José Mourinho. De Portugese coach van Chelsea staat bekend om zijn vele poses langs de lijn en om zijn oneliners, maar wie had gedacht dat hij ooit uit Stamford Bridge gesmokkeld zou worden?

Mourinho werd twee jaar geleden geschorst na misdragingen tijdens de achtste finales van de Champions League, toen zijn Chelsea tegen Barcelona speelde. Hij kreeg een schorsing van twee wedstrijden en zou dus niet aanwezig zijn bij de kwartfinales tegen Bayern München. Dat was althans de bedoeling.

Voor de thuiswedstrijd tegen de Duitsers kwam de Portugees al zeer vroeg naar het stadion. Hierdoor kon hij zich onopgemerkt verstoppen in de kleedkamer van de Londenaren. Vervolgens kon hij zijn spelers alsnog instrueren voor de wedstrijd. Terwijl de spelers op het veld stonden hield Mourinho nauw contact met fitnesscoach Rui Faria via een telefoonverbinding.

Toen de wedstrijd tegen het eind liep en Chelsea reeds leidde met 4-2, moest de trainer het complex verlaten. Mourinho verstopte zich daarop in een kar vol met wasgoed en liet zich het stadion uit smokkelen, naar het Chelsea Village Hotel. Een insider vertelde het verhaal anoniem aan The Times. De Engelse club meldt het volgende over het verhaal: "Volgens de UEFA is het allemaal naar wens verlopen. De enige reden waarom zo'n verhaal nu naar boven komt is om ons van de wijs te brengen, vlak voor een cruciaal duel."

Chelsea speelt woensdagavond de eerste wedstrijd van de halve finales in de Champions League, tegen Liverpool.