Prijzengeld Wimbledon naar recordhoogte

Dat het tennistoernooi van Wimbledon mannen en vrouwen gelijk ging uitbetalen lekte al eerder uit. De organisatie maakte vandaag de hoogte van prijzengeld voor het jaar 2007 bekend. De heren hebben geen prijzengeld moeten inleveren, de prijzenpot gaat daardoor naar een recordhoogte van bijna 17 miljoen euro

De winnaar en winares van het enkeltoernooi zien ieder 700.000 pond op hun rekening bijgeschreven. Iets meer dan een miljoen euro.

Het Centre Court en Court No. One op Wimbledon gaan gebruik maken van Hawk-eye, dat zal wel in een aangepaste vorm zijn. Details hierover zijn nog niet vastgesteld. Het huidige Hawk-eye loopt op het heilige gras van Wimbledon tegen beperkingen aan. Het bestaande cyclops-systeem (de piep die aangeeft of een service uit is) verhuist naar de banen 2, 14 en 18.

Het dak op het Centre Court is afgebroken, bij regen zullen dus dit jaar ook de supporters niet droog zitten. Het dak is afgebroken om plaats te maken voor een dak waarmee het hele Centre Court overdekt kan worden. Ook de capaciteit van het Centre Court gaat omhoog, van 13.800 plaatsen naar 15.000 plaatsen. De smalle stoeltjes van het Centre Court maken daarnaast plaats voor bredere exemplaren. 'People are getting bigger' aldus clubvoorzitter Tim Phillips.