Jans: "Slechte zaken gedaan"

Ron Jans, trainer van FC Groningen, baalt ervan dat zijn ploeg woensdag niet meer wist te scoren. De Groningers speelden namelijk het restant van de gestaakte wedstrijd tegen ADO Den Haag. Nadat de speeltijd was verstreken stond er 3-1 op het scorebord.

"Tsja, hiervoor zijn we natuurlijk niet naar Emmen gekomen. We wilden sowieso geen doelpunt tegen krijgen, maar dat is dus wel gebeurd", liet Jans in een reactie weten, die hiermee naar de treffer van Laurent Delorge terug keek. "We hebben nu gewoon slechte zaken gedaan. Doelsaldo is heel belangrijk in de strijd om de vijfde plaats, dus we hadden hier wat winst moeten boeken."

Het moge duidelijk zijn de teleurstelling bij de oefenmeester overheerste. "Dit was niet het FC Groningen van de laatste maanden", vervolgt Jans. "Na dat doelpunt van ADO Den Haag leek het zelfs helemaal nergens op, wat we deden. ADO was mentaal sterker en dat mag natuurlijk niet gebeuren."

Bovendien had Jans het idee dat ADO Den Haag weer enigszins was bijgekomen van de schrik van afgelopen zondag. Het duel werd toen gestaakt, aangezien de eigen supporters met vuurwerk bezig waren. "Ze hebben de tijd gehad om zich weer op te rapen. Maar goed, wij hadden hier ook gewoon beter voor de dag moeten komen."