Uitslag Chelsea - Liverpool

Chelsea heeft de eerste slag in de strijd om een finaleplaats gewonnen. In de eerste halve finale van de Champions League waren The Blues met 1-0 te sterk voor landgenoot Liverpool.

Twee Nederlanders stonden in de basis bij het rode elftal van Rafael Bentez. Dat Dirk Kuijt de spits bekleedde mocht geen verrassing heten, maar ook Boudewijn Zenden speelde mee. Bolo verving de geblesseerde Steve Finnan; John Arne Riise en lvaro Arbeloa schoven een positie op. Arjen Robben ontbrak bij de Londenaren; de Nederlander was ook te geblesseerd om te kunnen spelen. Khalid Boulahrouz zat op de bank, en zou niet invallen.

Bij een temperatuur rond de 20 graden op een bewolkt Stamford Bridge trapte Liverpool af. Al na een paar minuten kreeg de thuisploeg een goede kans. Frank Lampard doemde op voor het doel van Pepe Reina, maar schoot op in plaats van langs de keeper. Enkele seconden later schoot Andriy Shevchenko hoog over. Na een kwartier maakte Chelsea geen gebruik van een slechte pass van John Arne Riise. Didier Drogba en Joe Cole konden het uitspelen, maar de Ivoriaan bereikte zijn teamgenoot niet.

Op een kwart van het duel knalde Lampard een vrije trap laag over de grond vlak langs Reina's doel. Dat de thuisploeg de betere was werd almaar duidelijker, en het wachten was op de openingstreffer. Die kwam er ook, nadat Drogba uitbrak aan de rechterkant. Hij speelde Daniel Agger uit en bracht Joe Cole ditmaal wel in stelling: 1-0. Een echt wapenfeit van de Liverpudlians kwam er niet in de eerste helft, al vloog een voorzet van Riise vlak voor tijd bijna het net in.

Een schot van Steven Gerrard over het doel van de nog altijd met een helm getooide Petr Cech opende de tweede helft. Rechtsback lvaro Arbeloa maakte vervolgens hands in zijn eigen strafschopgebied, maar Liverpool ontsnapte aan een strafschop. Spits Peter Crouch maakte zijn opwachting in de 52e minuut; hij verving de matig presterende Craig Bellamy. The Reds gingen door met aanvallen, en een goede knal van Gerrard werd ternauwernood gekeerd door Cech.

In het tweede bedrijf waren de beide Britse clubs aan elkaar gewaagd, en deden niet veel voor elkaar onder. Echte grote kansen kwamen er lange tijd niet, daar de defensies goed stonden gepositioneerd. Een dikke tien minuten voor tijd kwam Lampard met een goed schot, maar alert keeperswerk van Reina voorkwam de beslisser. Een afstandsschot van Agger in de slotfase kon ook niet voorkomen dat The Blues het duel zouden winnen.

Volgende week dinsdag spelen de beide clubs weer tegen elkaar. Anfield is dan het strijdtoneel, waar Liverpool zal moeten winnen om de finale te bereiken.

Chelsea FC (Eng) - Liverpool FC (Eng) 1-0
29' J. Cole 1-0

77' Mascherano (Liverpool)

Opstellingen:

Chelsea: P. Cech; P. Ferreira, J. Terry (c), A. Cole; J.O. Mikel, C. Makll, F. Lampard; J. Cole (S. Wright-Phillips/85), D. Drogba, A. Shevchenko (S. Kalou/76).
coach: Jos Mourinho (Por)

Liverpool: P. Reina; . Arbeloa, J. Carragher, D. Agger, J.A. Riise; S. Gerrard (c), J. Mascherano, X. Alonso (J. Pennant/83), B. Zenden; C. Bellamy (P. Crouch/52), D. Kuijt.
coach: Rafael Bentez (Spa)