Boogerd tevreden

Gele-truidrager Michael Rasmussen legde vanmiddag ook de tweede Pyreneeënrit grotendeels af in de schaduw van Michael Boogerd.

"Ik vind het niet erg om hard voor hem te werken" aldus Boogerd na afloop van de etappe. "Onze Deen laat namelijk steeds weer zien dat hij er staat."

Tot vijf kilometer van de laatste klim verrichte Boogerd het kopwerk van de steeds maar slinkende groep van favorieten. "Ik moest het tempo hoog houden. Steeds maar wilde er een gevaarlijke concurrent weg. Ik heb alles gedaan wat ik kon. Pas bij de vluchtpoging van Contador moest ik passen. Toen heeft Rasmussen zelf ingegrepen," aldus de Nederlander die een minuut na Rasmussen en Contador de finish bereikte.

"Rasmussen heeft weer tijd gewonnen op bijna alle concurrenten. Alleen Contador blijft nog een beetje bij hem in het spoor. We hebben vandaag hard gewerkt, maar we zijn ook weer door Rasmussen beloond. Woensdag is de laatste zware bergrit. Dan zullen we er weer moeten staan. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan weer ons best doen."