Advies Bruyneel: Trek het je niet aan

Johan Bruyneel had vandaag- in tegenstelling tot veel andere volgers- sympathieke woorden over voor de Rabobank-ploeg. Bruyneel reageerde lakoniek op de aanvallen van L’Equipe op Michael Rasmussen. Hij adviseert Eric Breukink hetzelfde te doen.

"Het hoort er blijkbaar bij als je het geel hebt. Lance Armstrong hebben ze ook zeven jaar onderuit proberen te halen," aldus Bruyneel.

De Belg had voor de start zijn Nederlandse collega geadviseerd het zich niet aan te trekken. "Ik heb wel het een en ander meegemaakt in de Tour”, aldus Bruyneel. "In de Tour wordt altijd alles opgeblazen. Of dit ook zou gebeuren indien Alberto Contador de gele trui pakt? Nou, wij zijn in elk geval op alles voorbereid.”

Breukink reageerde eveneens rustig op de uitlatingen van Pat McQuaid, de voorzitter van de internationale wielerbond UCI. De Ier zei te hopen dat Rasmussen de Tour niet wint. "Je mag supporter zijn van een andere renner”, zei Breukink grappend aan de NOS. "Ach, het lijkt me niet handig om zo'n uitspraak te doen als baas van de UCI. Wat moet ik er meer van zeggen?“