Ferrari goed voorbereid volgende GP's

Scuderia Ferrari wil goed voorbereid zijn voor de komende Formule 1-races en heeft in het kader daarvan een aantal nieuwtjes te melden. Het team uit Maranello is nog steeds vastberaden om de achterstand goed te maken op McLaren Mercedes. Felipe Massa en Kimi Räikkönen staan respectievelijk 21 en 20 punten achter op de koploper, Lewis Hamilton.

Massa gaat de Turkse Grand Prix rijden met een nieuw chassis. Het chassis is de laatste weken uitvoerig getest, en zal tijdens het komend weekend zijn eerste racekilometers gaan maken. Het chassis moet Felipe Massa meer mogelijkheden bieden om de achterstand op McLaren goed te maken.

Gedurende de korte zomerstop heeft Ferrari ook druk gewerkt aan de te hanteren procedures voor het bijtanken van de bolides. Tijdens de laatste Grand Prix in Hongarije kreeg Felipe Massa tijdens zijn kwalificatie niet genoeg brandstof mee waardoor hij in de pits strandde. Het management heeft een aantal pitstop-situaties herzien, en tijdens de laatste weken heeft de pitcrew deze situaties geoefend.

Volgens Massa is de snelle racebaan in Turkije in het voordeel van Ferrari. Toch weet ook hij dat het belangrijk is dat er een aantal goede resultaten moeten worden bereikt. "Als team proberen we altijd het beste pakket te hebben waarmee we races kunnen winnen. Istanbul is in ieder geval de eerste in een serie snelle banen waar Ferrari in het voordeel kan en moet zijn", aldus Massa. "Mijn overwinning vorig jaar in Istanbul staat nog steeds vers in mijn geheugen. Ik hoop dat te kunnen herhalen. De volgende banen liggen mij erg goed, en ik hoop dat wij het seizoen in stijl kunnen afsluiten".