Suárez went snel in Amsterdam

Bij de Ajax-fans waren in het begin kritische geluiden te horen over de aankoop van Luis Suárez. De Uruguayaanse spits zou wellicht gewenningsproblemen kunnen hebben bij zijn overstap van FC Groningen naar de Amsterdamse club. Kan Suárez het niveau wel aan in Amsterdam. Het tegendeel lijkt echter waar te zijn.

Tegen Slavia Praag in de Champions League speelde Suárez goed maar ongelukkig. In het eerste competitieduel tegen De Graafschap was Suárez ook op dreef, met verschillende assists en een doelpunt. Afgelopen weekend tegen SC Heerenveen was Suárez ook weer van grote waarde. De Uruguayaan maakte de bevrijdende 1-1 uit een hoekschop, en de 4-1 kwam ook van zijn schoen af met een mooie volley. Direct na de 4-1 wisselde Henk ten Cate Suárez, waarmee ook direct het entertainmentgehalte omlaag ging en de snelheid uit het spel was.

Ajax is dus tevreden over de jonge spits die voor 8 miljoen euro werd overgenomen uit Groningen. "Suárez verbaast ons niet, want we wisten wat hij kan", vertelt Ten Cate na afloop van de wedstrijd. "Luis kan geweldig voetballen en aan alles zie je dat hij heel slim is".

Klaas Jan Huntelaar en Luis Suárez weten elkaar ook regelmatig te vinden op het veld. Huntelaar geeft toe dat het communiceren lastig verloopt vanwege de Spaanse taal, maar hij is toch erg tevreden met zijn ploeggenoot: "Suárez en ik communiceren met elkaar zonder dat we iets zeggen. Het is een soort voetbaltaal. Daarnaast spelen we op gevoel. Het klikt tussen ons", aldus Huntelaar. Met Albert Luque, een Spanjaard, in aantocht voelt Huntelaar de bui echter al hangen: "Ik geloof dat ik maar een cursusje Spaans ga nemen", grapt de aanvaller van Ajax.

Submitter:  Bron: FOK!sport