Schaars op de weg terug

Aankomende maandag zal Stijn Schaars voor het eerst weer een wedstrijd spelen. Hij zal met Jong AZ tegen Jong NAC Breda spelen. Bij het beloftenelftal gaat hij aan zijn wedstrijdconditie werken.

De trainer van de Alkmaarders, Louis van Gaal, verwacht de zesvoudig international eind september weer terug. Al sinds december vorig jaar kampt Schaars met blessures en dit jaar kwam hij pas drie keer als invaller in actie.

"Schaars voelt zichzelf steeds beter worden. Hij heeft ook weer een positief overleg met de chirurg gehad, dus veel dingen wijzen erop dat hij op de goede weg is. Al blijft het afwachten hoe zijn enkel zal reageren. Afgelopen week is voor hem de eerste week zonder reactie geweest, dus laten we hopen dat het zo blijft en geen incident blijkt te zijn dat hij pijnvrij kon trainen," aldus Van Gaal.

Met David Mendes da Silva gaat het ook de goede kant op aldus Van Gaal. "Als het goed is wordt hij 1 september vrijgegeven door de medische staf. Net zoals Schaars verwacht ik dat Mendes da Silva eind september weer terug is."