Van Gaal: "AZ - Ajax redelijk cruciaal"


AZ dreigt al vroeg in het seizoen af te moeten haken in de titelstrijd. Als de Alkmaarders morgen verliezen van Ajax, dan loopt de achterstand op de Amsterdammers op tot zes punten.

De trainer van AZ, Louis van Gaal, is zich er dan ook van bewust dat zijn elftal morgen een goed resultaat moet behalen. "Wij staan inmiddels op de grootste achterstand. Voor ons is de wedstrijd dus redelijk cruciaal", aldus Van Gaal.

Dit seizoen morste AZ al punten tegen Sparta (2-2) en Vitesse (0-1). Desalniettemin maakt Van Gaal zich nog geen zorgen. "Vorig jaar hebben we ook lang achter gestaan en uiteindelijk kwam het er op het einde van de rit pas allemaal op aan. De trainingen zijn wel al van een heel hoog niveau, maar dat hebben we vooralsnog niet kunnen vertalen naar de wedstrijden."

Mocht AZ morgen weten te winnen, dan ligt de club volgens Van Gaal op hetzelfde niveau als vorig seizoen. "Als we zondag winnen hebben we net zoveel punten als vorig seizoen rond deze tijd. Het spelniveau is echter het belangrijkste. Als dat hoger wordt, komt de rest vanzelf".