Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 4

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de vierde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A boekten ASWH, Capelle en Excelsior Maassluis de eerste zege. Het vooraf nog puntloze Excelsior Maassluis won met 2-3 bij SHO, hetgeen ook de ruststand was. ASWH versloeg thuis TOGR met 3-1, waardoor de club uit Charlois nu hekkensluiter is. Capelle zorgde voor een verrassing door titelhouder Rijnsburgse Boys met 4-1 te verslaan, terwijl aanvoerder André Hol rood kreeg en Capelle enige tijd met tien man speelde. FC Lisse schoot de titelaspiraties van DOTO nog meer aan duigen. In Pernis werd het liefst 0-5, voor DOTO al de derde nederlaag. Ter Leede blijft zonder puntverlies en is na de 1-0 winst op promovendus Zwaluwen '30 / Henver dus koploper. Alan Campfens werd de matchwinner en doelman Thomas Waasdorp hoefde voor de vierde keer op rij geen tegentreffer te incasseren. De Katwijker derby tussen Katwijk en Quick Boys eindigde door een goal van Quincy van Ommeren in 1-0 voor de oranjehemden, zodat de positie van Quick Boys-trainer John Blok verder onder druk komt te staan.

In de hoofdklasse B is alleen Sparta Nijkerk nog zonder puntverlies. Een galavoorstelling in Nunspeet eindigde in 1-6, met een hattrick van Salim Amerzgiou. Promovendus DOVO was vooraf ook nog zonder puntverlies, maar werd door Spakenburg hardhandig terug op aarde gezet. Drie keer Ruben Wilson en twee keer Thijs Houwing, Spakenburg won met 0-5. Zaterdagkampioen IJsselmeervogels bleef door een 4-1 zege op Bennekom in het spoor van de koplopers, net als Hoek dat dankzij een goal in de vijfde minuut van de blessuretijd van Mamadouba Gueye met 1-0 won van het nog puntloze AFC Ajax. LRC Leerdam en GVVV zorgden voor spektakel. GVVV stond bij rust 2-3 voor, het werd 4-4 en uiteindelijk 6-4 voor LRC Leerdam, dat Jean Philip Becht en Ashraf Chentouf twee keer zag scoren.

Tot slot de hoofdklasse C waarin Excelsior '31 koploper blijft na de vierde opeenvolgende zege. Opnieuw was het herenigde superkoppel Erwin Looms - Dennis Sepp scorend betrokken bij een zeldzaam voorkomende Rijssense zege op Friese grond. Het werd 0-3 bij ONS Sneek. VVOG, dat met 0-1 won bij SC Genemuiden, en titelverdediger HHC Hardenberg, na een 3-1 thuiszege op Go Ahead Kampen, blijven met tien uit vier in het spoor van Excelsior '31. Staphorst wist door een 4-0 overwinning op Flevo Boys de eerste hoofdklassezege in de clubhistorie te behalen.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Geert Bakker (SHO) 4
Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 4
Glynor Plet (FC Lisse) 4
4. Djuric Ascencion (Rijnsburgse Boys) 2
Maarten Bak (Quick Boys) 2
Michael van Dommelen (DOTO) 2
Peter Freke (Rijnsburgse Boys)
Germain Gotschin (Ter Leede) 2
Celsius Grant (TOGR) 2
Arie Jonker (Katwijk) 2
Joost Leonard (Noordwijk) 2
Jan Willem Schep (ASWH) 2
Pim Spaargaren (Ter Leede) 2
Stephan van der Velde (Excelsior M.) 2
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 2
Kevin Winter (FC Lisse) 2

Hoofdklasse B

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 6
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 5
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 5
4. Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 4
Mark Dijs (DOVO) 4

Hoofdklasse C

1. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
2. Erwin Looms (Excelsior '31) 4
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 4
Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 4
5. Remco Bangma (Flevo Boys) 3
Martijn Berger (HHC Hardenberg) 3
Kevin Diender (DOS Kampen) 3
Edwin van Egteren (VVOG) 3
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 3
Dennis Sepp (Excelsior '31) 3
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 3

Submitter:  Bron: FOK! Sport