Uitslagen Italië speelronde 4

In Italië werd dit weekend de vierde ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Topper eindigt onbeslist
Juventus en AS Roma sloten de topper in de Serie A af met een gelijkspel. Lange tijd leken de Romeinen de overwinning te pakken maar een late treffer van Vincenzo Iaquinta bezorgde Juventus alsnog een punt. De bezoekers waren in de eerste helft op voorsprong gekomen door David Trezeguet. Tweemaal Francesco Totti zorgden nog voor rust voor een 2-1 voorsprong voor AS Roma, de leider in het algemeen klassement.

Alessandro Del Piero kreeg de kans om Juve weer op gelijke hoogte te schieten maar vanaf elf meter mistte de aanvaller. Het doelpunt van Trezeguet bezorgde de Fransman een persoonlijk record, het was zijn honderste doelpunt in de Serie A. Het betekende tevens de eerste tegengoal van Roma dit seizoen. Del Piero kreeg de kans de score te verdubbelen maar zijn vrije trap scheerde over het doel. Na een half uur zorgde Totti voor de 1-1, de 2-1 viel niet veel later. Mancini kreeg daarop een uitstekende kans om de score verder uit te bouwen maar hij kon geen goed schot produceren. Uiteindelijk zou Vincente in de blessuretijd voor de 2-2 eindstand zorgen, ondanks het gelijke spel blijft AS Roma wel de lijstaanvoerder.

Internazionale niet verder dan 2-2
Internazionale slaagde er niet in te winnen bij Livorno. De regerend kampioen ging in de Champions League onderuit tegen Fenerbahce en was op zoek naar revanche. Livorno leek een uitstekende tegenstander, het incasseerde al tien tegendoelpunten en wist slechts één punt te vergaren. De Nerazzuri keken echter al na vijf minuten tegen een achterstand aan nadat Daniele De Vezze scoorde voor de thuisploeg. Na iets meer dan een halfuur trok Zlatan Ibrahimovic de score weer recht. Hij benutte de rebound nadat Adriano tegen de paal had geschoten. Via een strafschop kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Ibrahimovic bewees nogmaals zijn waarde door een zelf mee gekregen penalty te verzilveren.