FIA lekt McLaren en Ferrari geheimen

Er lijkt geen eind aan de spionage affaire te komen. Nu blijkt dat de FIA informatie over geheimen van de teams van Ferrari en McLaren Mercedes heeft gelekt.

Een dag voordat de WMSC transcripts bekend werden gemaakt aan het publiek heeft de FIA de informatie naar beide teams gestuurd zodat zij de technische en financiele informatie zouden kunnen censureren.

Echter bij het publiceren van de PDF documenten op Internet werd het al snel duidelijk dat de gecensureerde stukken makkelijk leesbaar te maken waren, door deze in een andere tekst-editor te plakken. Deze PDF documenten werden snel vervangen door andere, goede, documenten.

Maar een verscheidenheid aan gevoelige informatie zoals het jaarsalaris van Mike Coughlan, de precieze gewichtsverdeling van de McLaren, Ferrari's unieke methode om de banden op te pompen en nog veel meer geheimen zijn nu verspreid in de wereld van de Formule 1.

En blijkbaar zijn sommige mensen, die in het bezit zijn van deze geheime informatie, nu benaderd door personen uit de racewereld om deze geheimen te delen.

De FIA heeft de fout inmiddels toegegeven.