Verstappen naar Le Mans Series

Jos Verstappen zal komend seizoen in actie komen in de Le Mans Series. Hij zal daarin rijden in een Porsche RS Spyder, voor het team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur. Hij zal uitkomen in de LMP2-klasse.

De LMS omvat vijf races van duizend kilometer. Naast deze races is het de bedoeling dat de Limburger ook tijdens de 24 uur van Le Mans in actie zal komen. Voordat het zover is moet het team echter nog wel uitgenodigd worden door de organisator van de race, de Automobile Club de l'Ouest.

De teamgenoten van Verstappen zijn komend seizoen Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn. Beiden hebben al ervaring is de lange-afstandsraces. De oud F1- en A1GP-coureur is blij met de nieuwe stap in zijn carrière: "De Porsche RS Spyder is een heel goede auto en ik heb alle vertrouwen in het team. Ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe opgave."

"Ik verheug me erop om komend seizoen weer te kunnen racen, en dan natuurlijk vooral in de 24 Uur van Le Mans. Dat is voor iedere coureur een hoogtepunt," vertelt Verstappen. "Het rijden van lange-afstandsraces met pitstops en rijderswissels is helemaal nieuw voor mij en ik zal dan ook nog veel moeten leren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Porsche is natuurlijk een fantastisch merk met jarenlange ervaring en enorme successen in de autosport en ook het team bestaat uit mensen die weten hoe het op dit niveau werkt, dus wat dat betreft zijn alle factoren aanwezig."