Janssen hoopt op mooi afscheid

Theo Janssen begint aanstaande zondag aan zijn laatste duel voor Vitesse. De middenvelder vertrekt komende zomer namelijk naar FC Twente en hoopt de supporters van de Arnhemse club nog wat te laten zien. De ploeg speelt namelijk tegen PSV, dat kans maakt op het landskampioenschap.

"Ik denk niet dat ze gaan gokken op een gelijkspel, dat is te gevaarlijk. Wellicht dat we via onze snelle voorhoedespelers toe kunnen slaan. Als je reëel bent, is PSV normaal gesproken beter dan wij. Alleen als zij een mindere dag hebben en wij stijgen boven onszelf uit, maken we een goede kans. En anders heeft PSV de titel gewoon verdiend", lichtte Janssen toe.

PSV moet minimaal gelijkspelen om de titel veilig te stellen. Mocht het zo zijn dat Vitesse het duel weet te winnen, dan moet Ajax punten laten liggen. Alleen dan zal de ploeg uit de Lichtstad voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland worden.

Vorig seizoen speelden de twee ploegen ook tegen elkaar en ook toen maakte PSV nog kans op de titel. De Eindhovenaren lieten destijds geen spaan heel van de formatie uit Arnhem en wonnen in eigen huis met 5-1.