Valencia ontslaat R. Koeman

De laatste dagen van Ronald Koeman bij Valencia lijken te zijn aangebroken. De clubleiding houdt een ‘boardmeeting’ over de kwestie die Koeman heet. Afgelopen weekend ging Valencia opnieuw hard onderuit, dit keer tegen Athletic Bilbao. Het werd 5-1.

"Deze plannen hebben niets met de nederlaag te maken", zei preses Agustin Morera. "We moeten rustig blijven en onze opties overwegen. Het is niet de tijd om in het heetst van de strijd dergelijke beslissing te nemen. We moeten eerst goed nadenken."

Koeman zelf voelde het al een beetje aankomen. Afgelopen vrijdag liet de 45-jarige oefenmeester tegenover Telesport al weten dat hij zijn ontslag aan zag komen. "De vraag is niet of, maar wanneer ik word ontslagen. Ik heb het gevoel dat ik bungel."

Valencia is bezig aan een dramatisch seizoen. Het won nog wel de Spaanse beker, maar staat ondertussen nog maar twee punten boven de degradatiestreep.

Update 18:51
Valencia heeft Ronald Koeman ontslagen. Afgelopen weekend ging de ploeg met 5-1 onderuit tegen Athletic Club de Bilbao. Deze verliespartij was voor het bestuur van de Spaanse club de spreekwoordelijke druppel en kon niet anders dan de trainer zijn congé geven.

Opvallend is echter dat het bestuur afgelopen donderdag, daags na het winnen van de Spaanse beker, nog het vertrouwen in Koeman had uitgesproken. Inmiddels liggen de zaken anders en volgt toch het ontslag. Valencia staat momenteel nog maar twee punten verwijderd van degradatie.