Gomes: "Ik ben er klaar mee"

In de vandaag uitgekomen Voetbal International doet PSV-doelman Heurelho Gomes zijn beklag over de Eindhovense club, en in het bijzonder algemeen directeur Jan Reker. Volgens Gomes stikt Reker in zijn eigen leugens en ziet hij geen mogelijkheid meer tot verzoening.

De Braziliaan heeft voornamelijk problemen met de situatie rond de nieuwe Braziliaanse keeperstrainer Flavio Tenius. Door Jan Reker was aan Tenius beloofd dat hij per 1 maart 2008 kon beginnen. De keeperstrainer zegde zijn oude baan op en vertrok met zijn koffers naar Eindhoven. Daar aangekomen deelde coach Sef Vergoossen aan hem mee dat hij nu nog niet nodig was. Reker besloot dat Tenius pas per 1 juli 2008 kon beginnen. In de tussentijd moest Gomes, die zich verantwoordelijk voelde voor de situatie, onderdak bieden aan Tenius.

Naast het probleem rond de keeperstrainer hekelt Gomes ook de manier waarop PSV omgaat met jong talent. Zo zei Sef Vergoossen onlangs over Ismaïl Aissati dat hij ook beter wordt als hij op de bank zit. "Reker heeft aan Aissati beloofd dat hij veel invalbeurten zou krijgen en ook Reis zou zeker twintig duels meespelen. PSV gaat slecht met de jonge spelers om," aldus Gomes.

Gomes gaat verder: "Ik vertrouw Reker niet. Vijf minuten nadat hij iets heeft gezegd, weet hij het al niet meer. Het is heel simpel: Reker eruit of ik eruit. Op deze manier kan ik niet samenwerken. Ik hou niet van leugens. Voor mij is een woord belangrijker dan een handtekening. Ik ben er klaar mee. Ik heb geen vertrouwen meer in de club zolang deze wordt geleid door Reker. Hij is niet een of twee keer zijn woord aan mij niet nagekomen, maar wel drie of vier keer. Na de problemen met Aissati en de keeperstrainer heb ik het gehad. Reker is geen man van zijn woord. Wij kunnen onmogelijk samen verder."