Kirchen wint Waalse Pijl

Kim Kirchen is er in geslaagd om de Waalse Pijl op zijn naam te schrijven. De renner van Team High Road was tijdens de laatste klim van de klassieker, de Muur van Hoei, de sterkste en reed als eerste over de streep. De Luxemburger werd gevolgd door Cadel Evans en Damiano Cunego.

De regen zorgde er voor dat er gedurende de Waalse klassieker diverse valpartijen plaatsvonden. In de laatste tien kilometer van de Waalse Pijl gebeurde dit ook in de kopgroep, waarin onder meer Fabian Wegmann (Gerolsteiner), de Rus Aleksandr Jefimkin (Quick-Step) en de Zweed Gustav Erik Larsson (Team CSC) bij hoorden. De laatstgenoemde renner ging onderuit, waardoor de kopgroep uit elkaar viel.

Wegmann en Jefimkin vervolgden hun weg solo, maar konden het niet bolwerken tegen de achtervolgers. Het duo werd voor aanvang van de slotklim ingerekend. Evans plaatste al snel een demarrage, maar Kirchen reageerde attent en wist over de Australiër heen te komen. De Luxemburger wist zijn voorsprong vast te houden en reed als eerste over de eindstreep.

Robert Gesink en Thomas Dekker, renners van Rabobank, beleefden een goede koers en eindigden als respectievelijk vierde en vijfde.