Uitslag FC Barcelona - Manchester United

FC Barcelona is er niet in geslaagd om, tijdens de halve finale van de Champions League, van Manchester United te winnen. Na negentig minuten voetbal stond er 0-0 op het scorebord.

In de eerste minuten van het duel had Manchester United de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Milito maakte een handsbal, waarna de arbiter de bal logischerwijs op de stip legde. Cristiano Ronaldo slaagde er echter niet in om de bal achter Víctor Valdés te werken. Hierna nam FC Barcelona het initiatief en aan de hand van Lionel Messi werden de Engelsen steeds verder naar het eigen strafschopgebied terug geduwd. Toch werd er niet gescoord, omdat de mannen van Sir Alex Ferguson zich steeds rond de eigen zestien groepeerden en de eindpass van de ploeg uit Barcelona niet zuiver genoeg was.

Na de pauze bleef FC Barcelona wel aandringen, maar Edwin van der Sar hoefde zijn handen nauwelijks uit te steken. Samuel Eto'o kreeg twee goede mogelijkheden, maar kwam niet verder dan een slechte assist en een schot in het zijnet. Kort daarop raakte Carrick aan de andere kant ook het zijnet. Na deze actie werd het flonkerende spel van de thuisploeg steeds minder en zakte helemaal in toen Messi naar de kant werd gehaald. Bojan Krkic werd als vervanger voor de Argentijn in het veld gezet.

Ook Thierry Henry, die een kwartier mee mocht spelen, kon geen potten breken. Toch was de Fransman er met een afstandsschot en een vrije trap erg dichtbij. Van der Sar was in beide gevallen echter attent en zorgde ervoor dat zijn ploeg geen tegentreffer zou krijgen.


Karakteristieken

FC Barcelona - Manchester United 0-0

Toeschouwers: 95.949
Scheidsrechter: Busacca (Zwi)
Stadion: Camp Nou
Gele kaart: Márquez (FC Barcelona), Hargreaves (Manchester United)
Bijzonder: Ronaldo mist in de derde minuut een penalty

Opstellingen

FC Barcelona: Valdés, Zambrotta, Márquez, G. Milito, Abidal, Xavi, Yaya Touré, Deco (Henry/77), Messi (Krkic/62), Eto'o, Iniesta

Manchester United: van der Sar, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra, Ronaldo, Carrick, Scholes, Park, Rooney (Nani/76), Tévez (Giggs/85)

Submitter:  Bron: NOS-TT