Whitmarsh: "Geen teamorders"

McLaren-baas Martin Whitmarsh heeft gezegd dat het voorbijlaten van Lewis Hamilton door Heikki Kovalainen de eigen beslissing van de Fin was. Er zijn geen teamorders geweest zoals boze tongen beweerden. Die orders zijn tegenwoordig niet meer toegestaan in de Formule 1.

"De realiteit is dat Lewis op die dag sneller was dan Heikki. Toen Lewis achter hem kwam te rijden was Heikki dan ook sportief genoeg om hem voorbij te laten, hoewel dat een enorm moeilijke beslissing moet zijn geweest", liet Whitmarsh weten. "We zijn Heikki dankbaar dat hij karakter heeft getoond en sportief was om dit offer te brengen. We beseffen allemaal hoe zwaar dit moet zijn geweest."

Lewis Hamilton kwam na zijn pitstop in ronde 50 vlak achter Kovalainen terecht, en de Fin ging heel makkelijk wijd in een bocht waardoor de Brit hem via de binnenbocht kon passeren. Even daarna werd ook Felipe Massa door Hamilton gepasseerd, die ook wijd ging in een bocht maar dat leek een foutje te zijn. Hoewel een aantal mensen daar anders over denkt. Kovalainen werd uiteindelijk vijfde in Duitsland en Hamilton won de race nadat hij ook Nelson Piquet jr. wist te passeren, die naar hij zelf zegt, zijn leidende positie niet koste wat kost verdedigde en geen fouten besloot te maken en de race netjes uit te rijden.