Ferguson: "Ik maakte Rooney het leven zuur"

Sir Alex Ferguson heeft dinsdag toegegeven het leven van Wayne Rooney te hebben verpest. De manager van Manchester United posteerde de speler namelijk op plaatsen waar de jonge international niet wilde spelen.

Inmiddels lijkt het erop dat Ferguson Rooney zijn oude plek wil teruggeven. "Ik heb wel verantwoordelijkheid voor Wayne Rooney. Hij heeft zichzelf zoveel opgeofferd voor de ploeg, en nooit geklaagd, dat zegt heel veel over de jongen. Ik denk dat zijn positie achter de spitsen het beste is, hij speelt die rol erg goed. Hij is agressief, maakt gebruik van twee voeten en heeft een goed tempo. Ook heeft hij veel moed om verder te gaan in het vak," liet Ferguson in een reactie weten.

Afgelopen weekend vroeg Pélé zich af of Rooney zich de afgelopen vier jaar überhaupt heeft kunnen verbeteren. Ook wilde de Braziliaanse legende weten of de aanvaller zijn oude vorm ooit weer zou kunnen herpakken. Ferguson denkt dat het wel goed zal komen. "Op 22 kon hij nooit het eindproduct zijn voor ons. We betaalden meer geld voor hem omdat hij op zijn achttiende al potentieel goed was, over een paar jaar kunnen we zeggen dat hij briljant is."