[SLF] Buurman test de wagen van PSV

Naast Robert Doornbos test er volgende week nog een Nederlander een Superleague-auto. Yelmer Buurman zal namelijk met de wagen van PSV het asfalt kiezen in Barcelona.

De 21-jarige coureur zal alle drie de dagen, vanaf dinsdag, testen voor het raceteam van de Eindhovense voetbalclub. "Dat zal alleen niet meevallen, want het team heeft nog niet alle onderdelen van de auto binnen. Ik ben echter vol vertrouwen dat de problemen met de auto volgende week zijn opgelost. De eerste testdagen met een nieuwe raceklasse zijn altijd erg lastig, zoals we eerder zagen met de GP2 en de A1GP, maar hopelijk kunnen we flink veel rijden en veel ervaring opdoen."

De Ubberger heeft dinsdag het team ontmoet. "Het team heb ik dinsdag voor het eerst ontmoet. Het ziet er allemaal zeer professioneel uit en ze zijn erg hard aan het werk om alles goed voor elkaar te krijgen en straks goed te gaan scoren. Het is voor nu alleen nog even testen. Wat er daarna gebeurt, is nog even afwachten."

Wel denkt de ex GP2-coureur dat er veel potentie in de klasse zit. "Het idee is hartstikke leuk en de auto ziet er erg veelbelovend uit, met 700 pk en twaalf cilinders."