Club Brugge weigert te spelen

Club Brugge zal weigeren het eerste duel in de Belgische competitie te spelen. De club van Jacky Mathijssen moet twee spelers afstaan voor het olympisch elftal en heeft daarom verzocht om het duel met KV Mechelen uit te stellen.

Club-voorzitter Michel D’Hooghe zegt dat het reglement de club in het gelijk stelt. "Van de bond mag dat als je als club twee spelers moet missen." Bondscoach François de Sart riep de verdedigers Laurent Ciman en Jeroen Simaeys op voor Peking. "Afhankelijk van de prestaties van de beloften zullen we vragen om ook andere duels uit te stellen," aldus D'Hooghe.

Het uitduel van Club Brugge met KV Mechelen is nu vastgesteld op 24 september in plaats van vijftien augustus. Standard Luik, dat ook twee spelers voor de Spelen af moet staan, maakt geen gebruik van de regeling en speelt in de eerste speelronde gewoon tegen FCV Dender EH.

Directeur Pierre François spreekt hierover met Sporza.be. "Wij zullen onze eerste match, op Dender, normaal gezien spelen. Want als we die match uitstellen, moeten we spelen op de woensdag vóór Standard-Anderlecht. En dat zien we niet echt zitten. Bovendien zal Fellaini ook sneller terugkeren, voor de voorronde van de Champions League."