Fränk Schleck in de gaten gehouden

CSC-coureur Fränk Schleck wordt door de Franse dopingautoriteiten in de Tour de France nauwlettend in de gaten gehouden. De Duitse krant Süddeutsche Zeitung beschuldigt Schleck er van om klant te zijn geweest bij dopingarts Eufemiano Fuentes.

Fuentes gebruikte voor zijn klanten codenamen, zodat zij ‘anoniem’ waren en het bloed van de renners onderscheiden kon worden. Voormalig CSC-rijder Ivan Basso stond bij de Spanjaard bekend als Birillo, genaamd naar zijn hond. De Süddeutsche Zeitung zegt over bewijzen te beschikken dat Schleck de 25e renner op de lijst is en schuil ging onder de codenaam 'Amigo de Birillo', vriend van Birillo.

Basso en Schleck reden enige tijd samen met elkaar in het team van Bjarne Riis. Donderdag werd bekend dat de auto van de vader van Schleck doorzocht is op verboden middelen, maar er werd niets gevonden. Ook werd Schleck deze Tour vaker gecontroleerd dan normaal.

De oudste van de in de Tour rijdende gebroeders Schleck staat momenteel tweede in het klassement op 1'24" van gele trui-drager en teamgenoot Carlos Sastre.