Flecha valt niet meer aan

Juan Antonia Flecha baalt van het feit dat hij gisteren, tijdens de negentiende etappe in de Tour de France, aanviel. Het lukte de Spanjaard uiteindelijk niet om weg te komen en moest dit bekopen met het overschrijden van de tijdslimiet, waardoor hij vandaag niet meer zal starten.

"Ik val nooit meer aan", liet Flecha teleurgesteld weten. De renner van Rabobank koos op de eerste klim van de dag voor de aanval, maar vocht tijdens het slot van de etappe met Fabian Wegmann (Gerolsteiner) en Romain Feillu (Agritubel) tegen de klok. Dit zou zonder succes zijn.

"Hij blies zichzelf op met die aanval op de eerste klim met Vincenzo Nibali en Jens Voigt," lichtte Erik Dekker, ploegleider van Rabobank, toe. "Flecha heeft het talent om zichzelf op te blazen. Hij voelde aan de finish niet echt de pijn in zijn benen, maar meer in zijn hart."

Flecha blijft overigens niet bij de pakken neer zitten en richt zich nu op de GP Plouay en de Clásica San Sébastian. Ook zal hij aan de Vuelta a España deelnemen. "Ik wil de Vuelta uitrijden en daarna rijden op het Wereldkampioenschap, het Spaanse team is daar altijd sterk."