Quick-Step sprak met Kohl

Quick-Step heeft zich al versterkt met Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau, maar het heeft er alle schijn van dat ploegleider Patrick Lefevere nog niet klaar is. De Belgische formatie zou namelijk gesproken hebben met de verrassing van de Tour de France, Bernhard Kohl.

Lefevere heeft inmiddels toegegeven een onderhoud met Kohl te hebben gehad. "Het is volop transfertijd en praten kost niets. Ik weet niet of hij haalbaar is. Daarvoor zal ik eerst nog eens mijn budget moeten checken", aldus de ploegleider van Quick-Step. De kans is groot dat de Oostenrijker volgend seizoen zonder ploeg zit. De sponsor van zijn huidige team, Gerolsteiner, heeft namelijk laten weten er volgend jaar mee te stoppen.

Het was al bekend dat Quick-Step, dat eerder over verschillende salariseisen van de renners klaagde, met vier Franse renners in gesprek was. Daarvan zijn Chavanel en Pineau inmiddels gecontracteerd. "De gekke prijzen zijn ook een beetje aan het dalen. Je ziet de renners ook de plaatsjes in de ploegen tellen en gelijktijdig zie je de prijs zakken.", aldus Lefevere.