Man Utd wil Henry of Huntelaar

In de wetenschap dat Spurs-spits Dimitar Berbatov mogelijk niet haalbaar is voor Manchester United lijkt manager Sir Alex Ferguson zijn pijlen te gaan richten op Thierry Henry van Barcelona. Optie twee is Ajax-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar, zo meldt de Spaanse krant Sport.

Manchester United is al tijden bezig om Berbatov los te weken bij Tottenham Hotspur, maar Juande Ramos wil de Bulgaar niet zomaar laten vertrekken naar een concurrent in Engeland. Ferguson lijkt de hoop inmiddels te hebben opgegeven en komt met een op zijn minst opmerkelijke naam op de proppen: Thierry Henry.

De Fransman speelde zeven seizoenen voor Arsenal, dat hij vorig seizoen verliet voor Barcelona. In Spanje wil het vooralsnog echter niet lukken met de spits. Manchester United zou hem echter graag willen bevrijden uit Spanje en ziet een aanvalstrio Cristiano Ronaldo, Rooney en Henry wel zitten.

Mocht ook Henry niet haalbaar zijn dan ziet Ferguson Klaas-Jan Huntelaar als een interessante optie. De aanvaller van Ajax wordt al de gehele zomer gelinkt aan buitenlandse topclubs, maar gaf trainer Marco van Basten al min of meer zijn ja-woord voor het aankomende seizoen.